activitats recents 1/3 Activitat següent

Els Museus de Tona participen a Tona Es Fira 2016

El Camp de les Lloses, Museu del Pa i Ecomuseu del Blat presents a la fira[24/04/2016]

El 24 d’abril El Camp de les Lloses va participar a Tona es Fira amb una matinal de portes obertes i visita guiada al parc arqueològic, amb la participació de membres de l’Associació de recreació històrica EVOCATI. El grup format per soldats de l’exèrcit romà, de diverses cronologies, ens va muntar una petit campament. Va ser possible conversar amb els soldats i conèixer les característiques dels legionaris romans i l’evolució que van patir les mateixes legions romanes al llarg del temps . De fet la conversa amb els soldats professionals del moment tardo republicà ens va permetre sintonitzar amb el nostre jaciment, identificat com un avant post militar, i a través dels nostres convidats vam conèixer, in situ, més aspectes de la panòplia militar (els cascs, els escuts i l’armament divers...), molts elements de militaria coincideixen amb les peces documentades a les excavacions del jaciment. Òbviament la gladius hispaniensis, la nostra famosa espasa, va ser la gran protagonista, una vegada més, sense oblidar la rica col•lecció dels elements de pila, o llances que tenim a la sala del museu.

La comitiva de soldats i el públic que ens va acompanyar, a les 13h, vam baixar a la fira on participàrem, juntament amb el Museu del Pa de Tona, en un taller dedicat al pa militar que va dirigir Joaquim Sañé, el seu director. Ens va presentar un pa que consumien els soldats que havien patit un càstig per part de l’autoritat i el vam provar tot bevent vi acompanyats dels soldats i del públic assistent.

L’activitat es va desenvolupar en la parada de la fira, dedicada a l’exposició de L’Ecomuseu del Blat, que va ser presentat pel professor de la Universitat de Vic Jacint Torrents. De fet destaquem que a Tona tenim dues seus d’aquest museu de xarxa de patrimoni agrari, com són la seu del Museu del Pa i el mateix Camp de les Lloses.Comentaris Comentaris [0]


COMENTARI
Separador
NOM I COGNOMS
CORREU ELECTRÒNIC
CODI DE SEGURETAT
Escriu el codi de números i lletres a la casella de sota.

 
* Afegint un comentari esteu acceptant la política de protecció de dades d'Acucall.
     
De moment no hi ha comentaris...
Sigues el primer en deixar-ne un!
Cat
·
Eng
·
Espactivitats recents
Separador
FOTOGRAFIES
Carrer Pau Casals, 2 · 93 812 52 34 · info@acucall.net · 08551 Tona
Xarxes Socials Facebook Twitter
Logo Logo Logo Logo